Deze email online bekijken.
Voeg info@californie.nu toe aan uw adresboek en blijf op de hoogte.
 
     
 

Nieuws over Californië

De meest recente digitale nieuwsbrief van Californië! Een nieuwsbrief waarmee we u snel kunnen informeren en die meerdere keren per jaar verschijnt. Zo willen we u betrekken bij wat we doen. Want dat vinden we belangrijk. Deze keer een terugblik wat er het afgelopen jaar gerealiseerd is en wat er de komende maanden gaat plaatsvinden. Deze digitale nieuwsbrief is een initiatief van Californië B.V.

 
     
   
 

High Tech Tour: inspiratie voor ondernemers

De Floriade Food & Agri High Tech Tour. Een unieke tour ter inspiratie voor ondernemers uit binnen- en buitenland. Voorafgaand of na een bezoek aan de Floriade voert deze tour langs de toonaangevende food- en agribedrijven in en om Greenport Venlo. Californië BV is één van de initiatiefnemers van deze tour, die start vanaf 5 april. De eerste deelnemers hebben zich inmiddels aangemeld.
 
Lees verder..

   

Unieke glasschildering

In een half uur tijd hebben 500 basisschoolleerlingen een 340 meter lange zijwand (ongeveer 4 minuten lopen, 476 glasruiten naast elkaar en een totaal oppervlakte van 1360 m2) van de kas van Wijnen Square Crops in Grubbenvorst van een kleurige glasschildering voorzien. Het was de feestelijke opening van een weekeinde waarin in totaal zo’n 200.000 mensen het grootse publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouw bezochten. Ook op Californië was het erg druk met enthousiaste mensen.

Lees verder..  
 
 

 
   
 

Opbouw boortoren gestart

Half maart kwam de boortoren aan op het terrein en is men gestart met het opbouwen er van. Naar verwachting wordt eind april begonnen met de eerste boringen. In totaal zullen er twee boringen gaan plaatsvinden. Een voor de aanvoer en een voor de afvoer van het water. Deze werkzaamheden duren waarschijnlijk tot juli 2012

Lees verder..

   

Voorbereidingen aardwarmte


Bij Wijnen Square Crops aan de Vinkenpeelweg in Grubbenvorst wordt alles in gereedheid gebracht om op korte termijn te kunnen starten met het boren naar aardwarmte. Een aantal foto’s geeft een impressie van de bouwactiviteiten.
  
Lees verder..


 
   

 

   
 

Vinkenpeelweg deels aangelegd

Er is hard gewerkt het afgelopen jaar: de Vinkenpeelweg is deels klaar. Deze weg ligt tussen de Horsterweg en Sevenumseweg. Vanaf de Horsterweg kunnen vrachtwagens via de Vinkenpeelweg het bedrijf van Wijnen Square Crops gemakkelijk bereiken.
 
Lees verder..
 

   

Bouwrijp maken Wijnen

Californië heeft afgelopen periode ook een paar percelen glasrijp gemaakt voor Wijnen Square Crops. Het betekent dat de verkochte grond is geëgaliseerd en onder afschot gebracht. "In principe kan de eigenaar daar dus beginnen met bouwen, want het ligt er helmaal klaar voor", vertelt Harry Buijs.

Lees verder..

 
   
         
  Map   Californië B.V. realiseert het glastuinbouwgebied Californië bij Venlo: 375 ha volop kansen voor tuinders en een toekomst voor de Nederlandse glastuinbouwsector. Daarbij horen een veilige en groene leefomgeving voor omwonenden, werkgelegenheid en duurzame oplossingen voor energie en milieu.

Californië voor een gezonde toekomst onder glas.