Deze email online bekijken.
Voeg info@californie.nu toe aan uw adresboek en blijf op de hoogte.
 
     
 

Nieuws over Californië

Hierbij ontvangt u de nieuwe digitale nieuwsbrief van Californië met de laatste stand van zaken rondom aardwarmte, een bezoek van de buurt op het boorplatform, aardwarmte hoe werkt het ook al weer, geslaagde boringen, een bezoek van staatssecretaris Bleker aan Californië en nieuwe foto's. 

 
     
   
 

Buurt bezoekt boorplatform

Meer dan 60 mensen uit de buurt kwamen op uitnodiging van Californië B.V. dinsdag 26 juni een kijkje nemen bij het aardwarmteproject. “Heel interessant”, “een goed initiatief” waren veel gehoorde opmerkingen van de buurtbewoners. Ook de burgemeester van de gemeente Horst aan de Maas, Kees van Rooij, was bij de bijeenkomst aanwezig.

Lees verder..
 
Bekijk de foto's 

   

Aardwarmte, hoe werkt het?

Aardwarmte, ook wel geothermie genoemd, is warmte die aanwezig is in de aardkorst. Het is een onuitputtelijke bron van energie. De voorraad is zo groot dat het de wereldwijde vraag naar energie kan invullen. Er is echter wel een ingenieuze en kostbare techniek voor nodig om dit warme water van diep onder de grond te kunnen gebruiken.
 
Bekijk de film ’Aardwarmte hoe werkt het’ 

Bekijk het fotoboek Aardwarmte 

Lees meer.. 

 
   
   
 

Aardwarmteboring geslaagd!

10 miljoen euro, 120 vrachtwagens, 25 specialisten, 2 putten die 2,5 kilometer onder de grond zitten en 4 maanden dag en nacht werk. Na een gedegen voorbereiding is op 16 mei begonnen met het uitvoeren van het boorprogramma. Het hele programma is gebaseerd op voorstudies, bovengronds gemaakt. Het is dus heel spannend of deze voorstudies overeenkomen met de werkelijkheid. Nu blijkt er zo’n 30 tot 40 procent meer water te zitten dan op basis van de voorstudies werd verwacht. En dit water is met 80 °C voldoende warm. De aardwarmteboring op glastuinbouwgebied Californië is dus geslaagd!
    
Lees verder..

   

Bleker bezoekt Californië

Californië Wijnen Geothermie B.V. heeft veel warm water gevonden op een diepte van rond de 2.500 meter. “Er zit zo’n 30 tot 40 procent meer water dan dat we op basis van studies hadden voorspeld en dit water is voldoende warm. Een mooier resultaat dan verwacht”, reageert directeur Lodewijk Burghout. Het was ook één van de redenen dat staatssecretaris Henk Bleker samen met Tweede Kamerlid Raymond Knops een bezoek bracht aan de locatie.
  
Lees verder persbericht  
 
Bekijk de opnames van het bezoek 

Opnames L1
  
Bekijk de foto's van het bezoek

 
   
         
  Map   Californië B.V. realiseert het glastuinbouwgebied Californië bij Venlo: 375 ha volop kansen voor tuinders en een toekomst voor de Nederlandse glastuinbouwsector. Daarbij horen een veilige en groene leefomgeving voor omwonenden, werkgelegenheid en duurzame oplossingen voor energie en milieu.

Californië voor een gezonde toekomst onder glas.