Deze email online bekijken.
Voeg info@californie.nu toe aan uw adresboek en blijf op de hoogte.
 
     
 

Veel leesplezier

Duurzaamheid en veiligheid zijn belangrijke onderwerpen voor Californië. En daar werken we voortdurend aan. Bijvoorbeeld aan de veiligheid voor fietsers. In deze nieuwsbrief leest u meer over het doortrekken van het huidige fietspad langs de Sevenumseweg. Maar we kijken ook terug op de deelname van Californië aan het Horst aan de Maas van Nature Ondernemend podium op de Floriade. We schenken aandacht aan de uitbreidingplannen van Californië en geven u meer informatie over het CO2-onderzoek. Hoe zorgen we ervoor dat dit afvalproduct een waardevol ingrediënt wordt voor tuinders?
Deze digitale nieuwsbrief is een initiatief van Californië B.V.

 
     
   
 

Kennismaken met Californië & de Floriade

Californië BV is deelnemer aan het Horst aan de Maas van Nature Ondernemend podium op de Floriade. Begin april werd deze stand officieel geopend door burgemeester Kees van Rooij. Hoe kijkt Californië terug op de deelname aan dit podium? “De Floriade is een hele mooie manier om consumenten kennis te laten maken met wat er in tuinbouwkassen gebeurt”, zegt Lodewijk Burghout. 

Lees verder   

Lees het artikel in Hallo Horst

Bekijk de fotos van de opening

Bekijk het filmpje Californië deelnemer Horst aan de Maas podium     

     

   

Start doortrekken fietspad Sevenumseweg

Veiligheid is voor Californië een belangrijk onderwerp. Daarom zal het laatste stukje
fietspad langs de Sevenumseweg en Grubbenvorsterweg worden doorgetrokken tot aan de spoorwegovergang in Sevenum.

 
 
Lees verder 

 
   
   
 

Noud Janssen over het belang van glastuinbouw en uitbreiding van Californië

Kansen creëren, zorgen voor duurzame vernieuwing en tuinders waar mogelijk faciliteren. Ook als het niet voor de hand ligt. Glastuinbouwgebied Californië is bezig met een uitbreiding van het projectgebied. Noud Janssen, voorzitter van de LLTB vroegen we naar het belang van de glastuinbouw voor Limburg en het belang om daarin te investeren.

Lees verder

Lees het persbericht over de uitbreiding van Californië  

   

CO2: van afval naar waardevol ingrediënt

Koolstofdioxide of CO2 is voor tuinders een heel waardevol ingrediënt voor de groei van hun planten. CO2 komt vrij bij veel industriële processen en wordt daar gezien als afval. Californië BV zoekt samen met andere partijen, zoals DWA installatie en energieadvies en de LLTB, hoe het deze CO2 voor tuinders bruikbaar kan maken. Daarmee verandert CO2 van afval in een waardevol ingrediënt. Een logische stap op weg naar een nog duurzamere manier van telen.


Projectleider Erik Kosse vertelt meer

 
   
         
  Map   Californië B.V. realiseert het glastuinbouwgebied Californië bij Venlo: een glastuinbouwgebied volop kansen voor tuinders en een toekomst voor de Nederlandse glastuinbouwsector. Daarbij horen een veilige en groene leefomgeving voor omwonenden, werkgelegenheid en duurzame oplossingen voor energie en milieu.

Californië voor een gezonde toekomst onder glas.