Deze email online bekijken.
Voeg info@californie.nu toe aan uw adresboek en blijf op de hoogte.
 
     
 

Veel leesplezier

Verrassende ontmoetingen bij de Tour de Chance op Californië
Een bus vol ondernemers in de tuinbouw, inspirerende sprekers en een rondrit door glastuinbouwgebied Californië en Fresh Park Venlo. Dat waren de ingrediënten van de Tour de Chance die Californië donderdag 21 maart hield. In deze nieuwsbrief kijken we nog één keer terug op een mooie en inspirerende bijeenkomst. Daarnaast in deze nieuwsbrief meer over de nieuwbouw bij Van Leeuwen en alles over Peter Smulders, die sinds maart 2013 bij Californië werkzaam is.

 
     
   
 

'Verder kijken dan de eigen kasgevel'

De mogelijkheden van ‘Het Nieuwe Telen 3.0’. Daarover vertelde Pascal Janzen, directeur eigenaar van Cogas Zuid over. “Het Nieuwe Telen bestaat al langer. In combinatie met aardwarmte is echt nog heel veel mogelijk. Door slimme combinaties samen te brengen met wensen van telers, werken we aan nieuwe concepten. Bijvoorbeeld het nog rendabeler uitnutten van aardwarmte. Zo ontwikkelen we steeds verder, vandaar eigenlijk Het Nieuwe Telen 3.0”, lacht Pascal. Er liggen kansen...

>> Lees verder

   

Succesvol in Duitsland

Duitsland produceert zelf weinig tomaten (9%), komkommers (10%) en paprika’s (1%). Gevolg: een grote vraag naar deze glasgroenten. Gecombineerd met het feit dat de regio Venlo op een steenworp afstand ligt van de Duitse markt, lijken er zeeën van kansen te liggen voor een succesvolle handel in glasgroenten met onze oosterburen. “Ja, de kansen zijn er”, bevestigt Peter Bungenberg, marktkenner en marketingdeskundige in Duitsland, ….

>> Lees verder

 
   
   
 

Waar Fresh en Food samenkomen

Met een oppervlakte van 130 hectare en ruim 100 gespecialiseerde bedrijven is Fresh Park Venlo uniek in Nederland. Nergens zijn handel en teelt op zo’n grote schaal verbonden. “Het biedt veel voordelen”, zegt Jan Vorstermans. “We hebben 24/7 vers product beschikbaar. Deze producten komen op verschillende manieren bij ons; per schip, vrachtwagen of trein. We bieden  flexibele huisvesting, waardoor je als huurder niet ‘vastzit’ in je pand.” Voor tuinders biedt dat ook voordelen…


>> Lees verder

   

Bespaar met aardwarmte 

Producten die met behulp van aardwarmte worden gemaakt zijn duurzaam en dat levert meerwaarde op. Daarnaast kunnen tuinders door het gebruik van aardwarmte circa 4 euro per vierkante meter besparen op hun energiekosten. Lodewijk Burghout, directeur van Californië: “Het mooie hiervan is dat dit voordeel geldt voor een langere periode. Daarmee is het gebruik van aardwarmte niet alleen heel duurzaam, maar is het voor ondernemers ook een zeker gegeven. Bovendien hebben tuinders bij Californië zelf de regie in handen als het op energie aankomt. Er zit geen energiemaatschappij tussen die de rendementen afroomt.”

>> Lees meer over aardwarmte

 
   
   
 

Eerste palen de grond in bij nieuwbouw Van Leeuwen

Bij T & T Van Leeuwen Sweet Lions cherrytomaten zijn de eerste palen de grond ingegaan voor de nieuwbouw van 3 hectare kas. De start van deze eerste fase in het project zal er uiteindelijk voor zorgen dat het cherrytomatenbedrijf van de broers Thomas en Jordan op 8 hectare nieuw glas uit gaat komen. “In november gaan we hier de eerste tomatenplanten neerzetten”, vertelt Thomas. “Daarna gaat het echt gebeuren”, vult Jordan aan.

>> Lees verder

   

Tuinbouwprojecten helpen realiseren 

Sinds maart  2013 werkt Peter Smulders voor Californië. Zijn aandachtsgebied: verkoop. “Mijn doel is om projecten ook daadwerkelijk te realiseren”, zegt hij. Peter Smulders woont samen met zijn vrouw in Berkel-Enschot. Hun drie kinderen zijn inmiddels ‘uitgevlogen’. Peter werkt zijn hele leven al in de tuinbouw. Planten en alles wat daarmee samenhangt fascineerde hem al vanaf de lagere school. Zo koos hij als zoon van een schoenmaker voor een agrarische vooropleiding.

>> Lees verder

 
   
         
  Map   Midden in Greenport Venlo ontwikkelt Californië BV een glastuinbouwgebied van 270 hectare glas dat volop kansen biedt voor tuinders. Kansen omdat de tuinders in het gebied gebruik (kunnen) maken van aardwarmte, een duurzame en kostenbesparende vorm van energie. Tegelijkertijd werkt Californië BV aan een veilige, groene leefomgeving voor omwonenden, aan voldoende werkgelegenheid en innovatieve en duurzame oplossingen voor het milieu. Dat is goed voor de Nederlandse glastuinbouwsector, de leefbaarheid in de regio en de provincie Limburg.

Californië voor een gezonde toekomst onder glas!