Deze email online bekijken.
Voeg info@californie.nu toe aan uw adresboek en blijf op de hoogte.
 
     
 

De ontwikkelingen bij Californië zijn in volle gang. Zo leest u in deze nieuwsbrief onder andere over het seminar 'Financieringskansen in de glastuinbouw' dat Californië onlangs in samenwerking met 3 andere partners heeft georganiseerd. Ook schenken we aandacht aan Aardwarmte:de eerste 32 hectare glas op Californië wordt inmiddels verwarmd met aardwarmte.

Wij wensen u fijne kerstdagen en een gelukkig en gezond nieuw jaar onder glas!

 
     
   
 

Seminar: Financieringskansen in de glastuinbouw

Samen met Gipmans Planten, Maurice Kassenbouw en Mertens organiseerde Californië op woensdag 27 november het seminar: "Financieringskansen in de glastuinbouw". 'Voor ondernemers met goed onderbouwde plannen zijn er kansen voor financiering. Wellicht in de toekomst met een beperktere rol voor banken'. Sprekers waren columnist van het Financieele Dagblad en beurscommentator Mathijs Bouman en bedrijfseconoom en corporate finance adviseur Fons Huijgens.

>> Lees verder

   

Aardwarmte draait: eerste 32 hectare glas wordt verwarmd met aardwarmte

Vanaf 2009 zijn Pieter Wijnen en Lodewijk Burghout er al mee bezig. Het begon met een seismologisch onderzoek omdat er weinig gegevens van de ondergrond waren. In mei 2012 ging de boor de grond in. Na optimistische testresultaten ontstonden er echter problemen met de injectieput. Het jaar dat volgde stond in het teken van reparaties en het uitwerken van alternatieven. Het resultaat mag er zijn. Vanaf begin december draait het doublet op volle toeren.

>> Lees verder

 
   
   
 

Bezoekers Tuinbouw Relatiedagen maken kennis met 'The Californian Dream'

Californië heeft 26, 27 en 28 november deelgenomen aan de Tuinbouw Relatiedagen in Venray. In onze ondernemerslounge 'The Californian Dream' konden ondernemers nadenken over de toekomst van hun bedrijf. Een moment om de eigen ondernemersplannen uit te kristalliseren en dromen vrij baan te geven.

>> Lees verder

   

Winnaar iPad beurs Venray bekend: Fons Verbeek, Gebr. Verbeek BV

Tijdens de Tuinbouw Relatiedagen in Venray maakten bezoekers van de stand van Californië kans op een iPad. Het enige wat men moest doen om te kunnen winnen was het achterlaten van het visitekaartje. Onze notaris heeft uit alle ingeleverde visitekaartjes één winnaar getrokken. Fons Verbeek, van de firma Gebr. Verbeek BV uit Velden, kreeg woensdag 18 december de iPad persoonlijk overhandigd.
 
>> Lees verder

 
   
         
  Map   Midden in Greenport Venlo ontwikkelt Californië BV een glastuinbouwgebied van 270 hectare glas dat volop kansen biedt voor tuinders. Kansen omdat de tuinders in het gebied gebruik (kunnen) maken van aardwarmte, een duurzame en kostenbesparende vorm van energie. Tegelijkertijd werkt Californië BV aan een veilige, groene leefomgeving voor omwonenden, aan voldoende werkgelegenheid en innovatieve en duurzame oplossingen voor het milieu. Dat is goed voor de Nederlandse glastuinbouwsector, de leefbaarheid in de regio en de provincie Limburg.

Californië voor een gezonde toekomst onder glas!