Deze email online bekijken.
Voeg info@californie.nu toe aan uw adresboek en blijf op de hoogte.
 
     
 

De ontwikkelingen bij Californië zijn in volle gang. Zo leest u in deze nieuwsbrief onder andere over de voorbereidingen voor de realisatie van een tweede geothermiebron. In de rubriek "even voorstellen" brengen we eens in de zoveel tijd één van de mensen uit ons Californië team onder de aandacht, met ditmaal: Tiny van Hegelsom. Ook schenken we aandacht aan de sponsoring van bijzondere projecten en kunt u in de blog van Peter Smulders lezen over de kansen om ons rendement te vergroten.

 
     
   
 

Voorbereidingen tweede geothermiebron in volle gang

De voorbereidingen voor de realisatie van een tweede geothermiebron in tuinbouwgebied Californië zijn in volle gang. Deze nieuwe bron zal in totaal 3 tuinbouwondernemingen van warmte gaan voorzien. Twee daarvan hebben al een tuinbouwbedrijf in het gebied. Voor een derde is nog een kavel beschikbaar. Er is een BV opgericht die de bron gaat ontwikkelen en exploiteren. De aandelen komen in handen van de ondernemers zélf.

>> Lees verder

   

Even voorstellen:
Tiny van Hegelsom

Al vanaf de startfase is Tiny van Hegelsom bij Californië betrokken. Haar aandachtsgebied: secretariële ondersteuning. “Als spin in het web probeer ik iedereen tijdig van de juiste informatie te voorzien”. Als geboren en getogen Horstenaar is Tiny door en door bekend met de omgeving. Inmiddels heeft ze haar woonplaats Horst ingeruild voor Venray. Naast haar functie bij Californië is Tiny werkzaam bij de gemeente Horst aan de Maas...

>> Lees verder

 
   
   
 

Kansen om ons rendement te vergroten

Blog Peter Smulders

Er gaat bijna geen gesprek met tuinbouwondernemers voorbij zonder dat er wordt gesproken over markt en marktontwikkelingen? Wat is de juiste strategie? Bulk? Specialties? En in het geval van specialties: Wát? En hoe? En kan ik dat alleen? Of zoek ik samenwerking? Enne.....niet onbelangrijk: wordt al die inspanning betaald?

>> Lees verder

   

Sponsoring bijzondere projecten in de regio

Het team van Californië probeert continu een bijdrage te leveren aan een financieel gezonde en kansrijke toekomst voor tuinders. Niet alleen deze tuinders spelen een belangrijke rol, ook probeert Californië een prettige, veilige, groene werk- en woonomgeving en dus een gezonde toekomst voor de regio en de provincie Limburg te stimuleren. Dit doen ze op verschillende manieren, waaronder het sponsoren van bijzondere projecten in de regio als "Kom in de Kas".
 
>> Lees verder

 
   
   
 

Nieuwe kas Van Leeuwen

In april 2013 berichtten wij u over start van de nieuwbouw van T & T Van Leeuwen. Nog geen jaar later treffen wij de broers Jordan en Thomas in hun gloednieuwe kas vol met cherrytomaten. Jordan en Thomas hebben bewust gekozen om in glastuinbouwgebied Californië te blijven omdat er voldoende ruimte is om ook in de toekomst te blijven groeien. "Je zit in een regio waar hét gebeurt en we zitten hier heel dichtbij de afzet". Aldus een tevreden Thomas van Leeuwen.

   

Aankondiging barbecue buurtbewoners Californië

Vóór de zomervakantie organiseert Californië weer een barbecue voor de buurtbewoners en ondernemers. Voor Californië is een goede relatie met de omgeving van het glastuinbouwgebied erg belangrijk. Daarom nodigen wij onze buren uit om ze te informeren waar we mee bezig zijn. Uiteraard is er de gelegenheid om vragen te stellen. De exacte datum van de barbecue wordt binnenkort bekend gemaakt.

 
   
         
  Map   Midden in Greenport Venlo ontwikkelt Californië BV een glastuinbouwgebied van 270 hectare glas dat volop kansen biedt voor tuinders. Kansen omdat de tuinders in het gebied gebruik (kunnen) maken van aardwarmte, een duurzame en kostenbesparende vorm van energie. Tegelijkertijd werkt Californië BV aan een veilige, groene leefomgeving voor omwonenden, aan voldoende werkgelegenheid en innovatieve en duurzame oplossingen voor het milieu. Dat is goed voor de Nederlandse glastuinbouwsector, de leefbaarheid in de regio en de provincie Limburg.

Californië voor een gezonde toekomst onder glas!